טעויות שבעלי מסעדות עושים כשהם רוכשים ציוד מטבח – וכיצד להימנע מהן
ההשקעה בציוד למטבח של העסק היא כנראה ההשקעה הגבוהה ביותר שתהיה לכם. בלי ציוד הרי אי אפשר לעבוד וכשיש דברים שאפשר לדחות לימים רווחיים יותר, את רכישת הציוד לא ניתן לעכב.
אי אפשר לעבוד בלי ציוד מתאים ולכן הרכישה צריכה להיות בהתחלה ועוד לפני פתיחת העסק. ההשקעה הכספית היא אדירה ובכל זאת אנחנו רואים לא פעם בעלי מסעדות שמבצעים רכישות לא מדויקות להם ומביאים כך לבזבוז מיותר של כספים. אבל לכם זה לא יקרה! הנה כמה טעויות נפוצות שנעשות ברכישת ציוד למטבחים מקצועיים וטיפים כיצד תוכלו להימנע מהן
רכישת ציוד שאינו מתאים לגודל המטבח
הטעות הנפוצה ביותר שאנחנו רואים בשטח היא בעלי מסעדות שרוכשים ציוד לא מדויק בגודלו לשטח המסעדה. אלו יכולים להיות משטחי עבודה מנירוסטה ואפילו תנורי אפייה שבסופו של דבר לא נכנסים בשטח המטבח או נכנסים בצפיפות גדולה. זה קורה כשרוכשים ציוד לפני שהמסעדה מוכנה, מטעמי חיסכון (נתקלו במבצע מפתה) או מסיבות אחרות. הטיפ שלנו הוא: לא רוכשים ציוד מקצועי לעסקי מזון לפני שהמטבח מוכן! לא קונים מכשיר אחד (אפילו אם הוא קטן מאוד) מבלי לקבל מידות מדויקות. חייבים לתכנן בפירוט את המטבח ורק אחר כך ניגשים לרכוש ציוד. מבצעים תמיד יהיו.
רכישת ציוד במחיר זול ומפתה אבל באיכות ירודה
אנחנו יודעים ומבינים שהמחירים של ציוד מקצועי למטבח הם גבוהים מאוד ושזו השקעה כספית אדירה. יחד עם זאת, אנחנו לא ממליצים להתפשר על איכות , גם אם מדובר בהשקעה גבוהה יותר. מחירים זולים הם מפתים אבל בפועל סביר להניח שמדובר בציוד פחות איכותי שעמידותו לאורך זמן אינה גבוהה. לא פעם בעלי מסעדות מתפתים אחרי ציוד במחירים נמוכים וכעבור זמן קצר הם נדרשים להחליף אותו כי הוא מתקלקל או לא משמש אותם.
רכישת ציוד מבלי להתייחס לתקנים ורגולציות של בטיחות המזון
בעלי עסקי מזון בארץ נדרשים לעמוד בתקנים וברגולציות של משרד הבריאות, גם אם מדובר בדוכן מזון קטן במיוחד. ישנם תקנים ברורים בנוגע לטמפרטורת הקפאה של חומרי גלם, טמפרטורת אחסון במקררים ואפילו לגבי סוג משטחי העבודה שמותר לחתוך עליהם ירקות, דגים וכו'. כדי להימנע מרכישות ציוד מיותרות כדאי להתייעץ עם מומחים בתחום , כאלו שבקיאים בתקנים וברגולציות, וידעו להגיד לכם בדיוק איזה ציוד נחוץ לעסק שלכם. צוות היועצים של ס. מאיר הוא הכתובת בשבילכם!