בחירת גריל למסעדה: גז, פחמים או חשמל?
הגריל שלכם במסעדה הוא הרבה יותר מכלי עבודה. הוא הלב של המסעדה שלכם, המקום שבו הכל קורה וזה שישפיע לא רק על הטעמים של המנות אלא גם על מהירות ההכנה ויעילות העבודה במטבח כולו.
אז אחרי כל מה שתיארנו איך אפשר להחליט אם לרכוש גריל גז, גריל פחמים או אולי בכלל גריל חשמלי לעסק? באנו לעזרתכם! צוות המומחים של ס.מאיר, ייבוא ושיווק ציוד מקצועי למסעדות, עם מידע ונתונים שיעזרו לכם להחליט מה הכי מתאים לכם
גריל פחמים מקצועי למסעדה - יתרונות וחסרונות
הארומה שמתקבל מגריל פחמים היא משהו שקשה למצוא לו תחליף ראוי. ריח העשן של שריפת הפחמים והטעם המעושן שמתקבל הם בלעדיים לגריל פחמים ויש מנות שקשה להכין בגרילים מסוגים אחרים. החסרונות מדברים על זמן חימום והדלקה ארוך, על תחזוקה מורכבת יותר ועל כך שהוא לא מתאים לכל מסעדה ותלוי בסביבת העבודה. גריל פחמים יתאים למסעדות בשרים, ברביקיו, מסעדות שיפודים ועסקי מזון שבשר צלוי הוא הלב שלהם ואין מקום לפשרות.
יתרונות וחסרונות של גריל גז למסעדות
[caption id="attachment_7716" align="alignnone" width="1079"] ציוד למסעדת המבורגר[/caption]
גריל גז הוא פתרון מודרני מתקדם שאומץ על ידי המון מטבחים מקצועיים. היתרונות הבוררים שלו הם בכל שההדלקה והחימום שלו מהירים (לחיצת כפתור), ניתן לשלוט באופן מדויק בטמפורטורה (להנמיך או להגביר ברגע אחד), והוא מוציא פחות עשן וריח כך שניתן להתקין אותו גם במטבחים קטנים יותר . החסרונות מדברים על כך שהתחזוקה שלו לא פשוטה במיוחד וכמובן על כך שיש משהו חסר בטעם, ביחס לגריל הפחמים המסורתי.
גריל חשמלי תעשייתי למסעדות - יתרונות מול חסרונות
היתרונות של גריל חשמלי הם שמותר להתקין אותו כמעט בכל מקום, כולל מבנים ללא תשתית גז ואיזורי תעשייה צפופים. הוא גם חסכוני באנרגיה והתחזוקה והניקיון שלו פשוטים ונוחים. החסרונות מתבטאים בכל שלרוב גרילים חשמליים מגיעים לעוצמת חום מוגבלת שהיא נמוכה יותר מגריל גז ובטח שמגריל פחמים. תוצאת הצלייה של גריל חשמל נחשבת פחות "גרילית", עם טעם וארומה פחות מעושנים ולכן זה פחות יתאים למסעדות בשרים או כאלה שמתמחות בהמבורגר.